DAF met Low Deck-varianten XF en CF op IAA

Het kenmerk van de trekkerchassis is een schotelhoogte van niet meer dan 91 centimeter. Dit kan alleen gerealiseerd worden wanneer er speciale, lage banden worden toegepast. In dit geval zijn dit 315/45 R 22,5 banden. Daardoor kunnen binnen de maximaal toegestane voertuighoogte van vier meter, trailers met een inwendige hoogte van drie meter worden toegepast waardoor volumes van ruim 100 m³ mogelijk zijn voor maximale transportefficiency.

Een inwendige hoogte van drie meter is ook waardevol voor vervoerders die binnen de automotive sector werkzaam zijn, waar veel gebruik wordt gemaakt van gestandaardiseerde bakken van een meter hoog. Daarvan kunnen er drie in de trailer gestapeld worden.

DAF levert de nieuwe Low Deck-trekkers met luchtvering op de vooras. Daarnaast werd een nieuwe, enkelblads paraboolvering ontwikkeld. Er blijft voldoende veerweg over voor een comfortabel en verantwoord rijgedrag, aldus DAF.
Een nieuwe dakspoiler voor de XF Low Deck met Super Space Cab zorgt volgens DAF voor een optimale aerodynamica en een besparing van anderhalf procent in brandstof en kooldioxide-emissie. DAF levert de nieuwe Low Deck-trekkers met wielbases van naar keuze van 3,60 en 3,80 meter.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3525 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *