DAF levert elektrische trucks voor Britse praktijkproef

Het Britse ministerie van transport start met een praktijktest met elektrische trucks. Daartoe heeft het ministerie twintig DAF’s LF Electric aangeschaft.

Deze trucks worden ingezet bij publieke dienstverleners zoals de National Health Service. De resultaten van de tests komen op een website te staan die transport-ondernemers moet informeren over de kosten en over de dagelijkse praktijk van de inzet.

Dieselvrij in 2040

De Britse regering heeft zich tot doel gesteld dat alle vrachtverkeer tot 26 ton GVW, zeg dus maar een drie-assige bakwagen en lichter, in 2035 emissievrij moet verlopen. Vijf jaar later zou ook het zwaardere verkeer dieselvrij door het verenigd Koninkrijk moeten rijden.  Voor het hele project reserveert het Ministerie tien miljoen pond, een bedrag waarbij investeringen in laadinfra zijn inbegrepen. Of er in een later stadium een systeem van aanschafsubisidie voor de Britse transportbranche wordt opgetuigd, staat nu nog niet vast.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.