DAF leent MX-11 blok aan HAN

Broere is zelf voormalig HAN Automotive student en nu supervisor op de afdeling Engine Integration & Validation bij DAF. “Naast het geven van gastcolleges aan studenten, ondersteunen we ook docenten van automotive hogescholen. Een aantal van hen hebben we onlangs bij DAF getraind en bijgespijkerd over de nieuwste technieken.”

Dit schooljaar is de HAN begonnen met een – mede door DAF opgestelde – nieuwe minor ‘Verbrandingsmotoren’, om automotive studenten op te leiden voor zowel het ontwikkelen en testen van verbrandingsmotoren als de software die daarbij nodig is. De Paccar MX-11-motor die DAF Trucks beschikbaar stelt, helpt studenten aan de hand van praktische opdrachten inzage te krijgen in wat er bij de ontwikkeling van motoren komt kijken.

De bruikleen van de Paccar MX-11-motor aan de HAN, vloeit voort uit de nauwe samenwerking van DAF en de drie Nederlandse automotive HBO-opleidingen in het Automotive Center of Expertise (ACE). ACE staat voor synergie op het gebied van kwaliteit van onderwijs, praktijkgericht onderzoek, structurele samenwerking met het bedrijfsleven, integratie van bedrijfsopdrachten in regulier onderwijs, instroombevordering, expertise- en talentbevordering en talentenscouting.

HAN-directeur Joop Pauwelussen (links) neemt de Paccar MX-11-motor in ontvangst van Erik Versluis, chief engineer PD motoren bij DAF Trucks

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *