DAF-dealers vullen failliete Cosmo Trucks in

Nadat eind augustus door de rechtbank het faillissement werd uitgesproken van de Koops Furness Groep, waartoe ook DAF-dealer Cosmo Trucks behoort, is samen met bovengenoemde DAF-dealers een plan opgesteld waardoor de dienstverlening van DAF gewaarborgd en gecontinueerd wordt.

Voor de regio Friesland zal ESA Bedrijfswagens verantwoordelijk worden. In het gebied Overijssel wordt Sent Waninge als dealer benoemd met Zwolle en Hengelo als vestigingen.

In het verzorgingsgebied Gelderland en Flevoland wordt Bakker Bedrijfswagens verantwoordelijk voor de locaties Harderwijk, Apeldoorn en Doetinchem.

Voor de regio Utrecht Noord is Truckland Noord Holland benoemd met een servicepunt in Almere en Van Tilburg Bastianen zal vanuit haar vestiging in Vianen de regio Utrecht Zuid gaan bedienen.

Buitenland

“Wij zijn blij dat we een oplossing hebben gevonden binnen het huidige DAF-dealernetwerk”, aldus Jan van Keulen, algemeen directeur DAF Nederland. “We hebben samen met dealers, die al een lange traditie als partner van DAF in de regio kennen, zorgvuldig maar ook snel willen handelen. Het belang van onze klanten met daarbij continuïteit op het gebied van verkoop, onderhoud en reparatie is eerste prioriteit geweest. En niet onbelangrijk, er is zoveel mogelijk getracht collega’s van Cosmo Trucks – met hun kennis en kunde – in de nieuwe organisaties op te nemen.” Met 71 DAF dealerlocaties (waarvan veertien in de nieuw ingevulde verzorgingsgebieden) is de dienstverlening volledig gewaarborgd.

DAF timmert ook in het buitenland behoorlijk aan de weg. DAF Trucks gaat in Instanboel een verkoop- en marketingvestiging openen. Turkije is een van de snelst groeiende bedrijfswagenmarkten. DAF verwacht dat het marktvolume in 2015 zal stijgen naar 42.000 zware trucks, vergeleken met 30.000 in 2012.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *