DAF CF vier-asser aan de slag in kraanwerk

Kraanauto’s hebben in ons land een comeback gemaakt de afgelopen jaren. DAF speelt hierop in met een CF met een vier-assig FAQ chassis. Deze is geleverd aan Pleging Transportservice B.V.

De letters FAQ staan bij DAF voor een 8×2 chassis. De niet aangedreven assen zijn gestuurd en hefbaar, met uitzondering van de vooras, uiteraard. Hierbij biedt DAF als optie een tien tons vooras aan.  De nieuwe DAF van Pleging heeft een 50 tonmeter kraan inclusief lier. Het geheel is geleverd door Truckland Eindhoven. Directeur Pieter Pleging legt uit: “We gebruiken deze DAF CF 480 FAQ onder meer voor het plaatsen van bouwketen, lichtreclamezuilen en telecommasten. De keuze voor de vier-assige CF is gemaakt op basis van het benodigde laadvermogen. In deze opzet bedraagt dat 14 ton. De gekozen kraan biedt op 26 meter afstand nog altijd een hefvermogen van 700 kg, een essentieel voordeel voor ons.” Dealer Truckland Eindhoven werkte voor het realiseren van de opbouw samen met Van Rijssel Carrosseriefabriek B.V. uit Asten.

De nieuwe DAF CF 480 FAQ maakt deel uit van een vloot voertuigen, waarvan ongeveer de helft is voorzien van een autolaadkraan. Pleging Transportservice B.V. gebruikt die voor hijs- en transportwerk voor bouw- en infrabedrijven. In het wagenpark van Pleging Transportservice B.V. rijden inmiddels 18 DAF trucks.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 2782 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *