Continental vervangt buitenspiegels met camera’s

Twee cameras aan elke ‘kant van het voertuig realiseren een kijkhoek die aanzienlijk groter is dan bij conventionele buitenspiegels. Doordat de camera’s hoog zijn opgehangen, leggen zij de omgeving vast, zelfs wanneer de deuren van de cabine open zijn. De camerabeelden zijn op twee 12 inch displays te zien, gemonteerd aan de linker- en rechterkant van de A-stijl in de cabine. De camera-armen zijn automatisch intrekbaar, waardoor zij geen of slechts minimale schade veroorzaken bij een eventueel ongeval.

Rob Tamse, algemeen directeur Continental Automotive Trading Nederland: “Uit de ervaringen van de testrijders blijkt dat de Pro Viu Mirror externe spiegels overbodig maakt en daarbij functies biedt die de rijervaring van de bestuurder verbeteren en de veiligheid bevorderen.”

Dankzij het systeem kunnen bedrijfswagens ook hun brandstofkosten terugdringen. Omdat de camera’s aan de A-as van het voertuig zijn geïnstalleerd en aanzienlijk kleiner zijn dan externe spiegels, wordt luchtweerstand sterk verminderd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *