Complete MAN 8×8 voor Klink Nijland

Klink Nijland is een jong bedrijf dat sinds de oprichting in 1997 is gespecialiseerd in infratechniek. Het bedrijf maakt terreinen bouw- en woonrijp en het kan reconstructies uitvoeren van bijvoorbeeld rioleringen. Ook kan de onderneming worden ingezet bij het onderhoud en de bouw van wegen en pleinen. Bij dit werk is de inzet van moderne, schone voertuigen onontkoombaar. Klink Nijland wilde een oudere truck vervangen en ging daarvoor bij meerdere merken te rade.

“Al snel bleek dat we van MAN Apeldoorn de beste begeleiding kregen. We hadden nogal een verlanglijst. Andere merken zagen daar problemen in, maar MAN loste onze wensen stap voor stap in”, zegt directeur Roland Koerhuis. Zo wilde hij een 8×8 met een widespread tandemstel, waarvan de achterste as is gestuurd. Ook moest er een kraan achter de cabine komen en om veilig lossen te garanderen, was een waterpasstelling gewenst, zodat de chauffeur precies weet of het kippen van de laadbak verantwoord is. “We zochten een auto die veel kon laden, waarmee de chauffeur zelf kan laden en lossen, die elk terrein aankan en die wendbaar is, stil, zuinig, schoon en comfortabel. Prettige bijkomstigheid hier is dat de MAN een opstap achter de cabine heeft, waarbij hij in de laadbak kan kijken. De chauffeur kan vanaf deze hoogsta ook de deur ontgrendelen, een mooi detail dat de veelzijdigheid die we zochten, bewijst.”

Met de nieuwe TGS kon MAN aan alle wensen tegemoetkomen, zegt Koerhuis. “MAN heeft ons optimaal begeleid en toch een nette prijs geoffreerd. Tot nu toe doet de nieuwe MAN het uitstekend, juist en vooral in het zand”, vertelt Koerhuis. Hij zegt dat de nieuwe MAN jaarlijks zo’n 40.000 kilometer af zal leggen. “Veel korte ritten dus en het nodige kraanwerk. We hebben getwijfeld of we de MAN met automatische versnellingsbak zouden bestellen, maar dat hebben we toch gedaan. Deze truck kan zich uit alle terreinsituaties redden met behulp van beproefde en slimme elektronica.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3486 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *