CO2-neutrale smeermiddelen Shell

Shell introduceert een reeks CO₂-neutrale smeermiddelen voor personenauto’s, zware dieselmotoren en industriële toepassingen. Shell wil hiermee in Europa 280.000 ton CO₂-uitstoot per jaar compenseren.

De smeermiddelen zijn binnenkort in heel Europa verkrijgbaar, aldus Shell. Het gaat daarbij om de diverse geavanceerde synthetische smeermiddelen, waaronder Rimula voor zware dieselmotoren.

Duurzaam

Parminder Kohli, vicepresident Lubricants voor Europa, Rusland en Afrika bij Shell: “Als ’s werelds grootste leverancier van smeermiddelen kunnen wij goed inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten. We werken hard aan het voorkomen of verlagen van uitstoot, onder meer door bij de productie van onze smeermiddelen meer duurzame energie te gebruiken, de hoeveelheid afval van bijvoorbeeld verpakkingen te verminderen en de energie-efficiëntie van onze activiteiten te verhogen. Met dit programma bieden we onze klanten de mogelijkheid om CO₂-neutrale smeermiddelen te gebruiken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Emil Peeters has 554 posts and counting. See all posts by Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.