CIMC opent assemblagefabriek in Polen

In het Poolse Gdansk neemt CIMC een assemblagefabriek in gebruik om trailers af te bouwen, die grotendeels in China geprefabriceerd zijn. Denk hierbij aan chassis, die per container naar Polen verscheept worden. De uiteindelijke opbouw wordt dan in Polen gedaan. De directie van CIMC in Polen wordt gevoerd door Wolfgang Schuster, die afkomstig is van Kögel, en die ook bij het Beierse, mislukte project van CIMC betrokken was.

CIMC wil in de Poolse havenstad schuifzeiltrailers, containerchassis, ferrytrailers en huckepacktrailers assembleren. Eén ding scheelt, vanuit deze locatie liggen de transportkosten veel lager dan bij de vorige locatie, waarbij de chassis eerst nog naar Günzburg vervoerd moesten worden.

Het Chinese CIMC, een zeer grote speler in de containerbouw  probeert een rol te gaan spelen op de Europese trailermarkt. Daartoe werd het Nederlandse Burg overgenomen. Dit gebeurde al in 2006. Toen in 2009 Kögel failliet ging, dachten de Chinezen met twee klinkende namen de nieuwe ondereneming in Europa op te zetten. Maar Kögel ging aan CIMC voorbij, het werd verkocht aan aanhangwagenfabrikant Humbaur.  De Chinezen zetten toch door, hadden veertig man van Kögel overgenomen en bouwden in Beieren een nieuwe vestiging. Die zou nimmer functioneren, de opstallen werden vorige maand verkocht.

Het Nederlandse Burgers Carrosserie maakt nog altijd deel van Burg-CIMC. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *