CBS: 19.000 vacatures in transportsector

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in het eerste kwartaal van 2022 er 19.000 vacatures open stonden in de transportsector. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden, toen de teller al op 10.000 vacatures stond.

Het aantal van 19.000 vacatures is volgens het CBS het hoogste sinds 1997. Toch verwachten bijna alle transportbedrijven (96 procent) met evenveel of meer mensen aan het werk te zijn de komende tijd. Ook verwacht 73 procent van de transportbedrijven verwacht dat de prijzen dit kwartaal gelijk blijven. Ruim 26 procent verwacht een prijsstijging, en een half procent een prijsdaling.

Omzetgroei

De omzet van de totale transportsector was in het eerste kwartaal van 2022 ruim 27 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2021. De post- en koeriersdiensten bleven als enige deelmarkt achter. De omzet in het eerste kwartaal van 2022 was in de hele transportsector hoger dan in het eerste kwartaal van 2021. Vooral in de deelmarkten luchtvracht en dienstverlening voor het vervoer, was de omzet hoger. Dit laatste werd met name veroorzaakt door de omzetgroei in de dienstverlening aan de luchtvaart, aldus het CBS.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *