Carrier gaat koelmotor op CNG testen

Dit prototype is een eerste stap naar het gebruik van CNG in transportkoeling. Binnen niet al te lange termijn verwacht Carrier Transicold hiermee een aantal praktijktests te starten in Europa.

Twee andere prototypes van koelunits voor trailers en voor lichte bestelwagen maken gebruik van CO2 als een natuurlijk koudemiddel met een GWP (Global Warming Potential) van 1 en deze gesloten koelsystemen worden in de productielijn eenmalig gevuld.

Het koudemiddel CO2 zal hiermee meer dan 2000 keer beter zijn dan het nieuwe koudemiddel R-452A (GWP van 2140) en bijna 4000 keer beter dan het koudemiddel R-404A (GWP van 3922).

Intussen maakt Carrier Transicold voor de gehele truck- en trailer-range gebruik van het nieuwste koudemiddel R-452A. Dit koudemiddel heeft dezelfde koelcapaciteit en betrouwbaarheid als het koudemiddel R-404A, terwijl het GWP van het nieuwe koudemiddel 45 procent lager ligt.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *