CAO Metaal & Techniek: Bonden dreigen met acties

Op 15 oktober 2021 zijn de onderhandelingen met de vakbonden vastgelopen om te komen tot nieuwe cao’s voor de Metaal & Techniek, meldt RAI CarrosserieNL. “Deze week hebben wij van de vakbonden een ultimatum ontvangen: als wij niet instemmen met de integrale aanvaarding van de voorstellen van de vakbonden, dreigen zij met acties,” schrijft de werkgeversorganisatie.

“Vanuit de werkgevers stellen we echter vast dat de door de vakbonden geformuleerde voorwaarden zo sterk afwijken van hetgeen voor werkgevers wenselijk en haalbaar is, dat wij deze voorwaarden moeten afwijzen. Vakbonden geven hierop aan dan mogelijk tot actie over te gaan. Ook dit betreuren wij, zeker omdat veel bedrijven namelijk nog herstellende zijn van de sterke terugval van de omzet tijdens COVID-19. Er is sprake van herstel met name wat de omzet betreft. Tegelijkertijd moeten we constateren, dat de winstgevendheid van de bedrijven geen gelijke tred houdt door de toegenomen exploitatiekosten,” aldus RAI CarrosserieNL.
De twee belangrijkste breekpunten in het cao-overleg zijn het loon en de ouderenregelingen. “Maar met het stellen van het ultimatum brengen de bonden ook weer andere onderwerpen naar voren,” zegt RAI CarrosserieNL.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.