Brandbrief: ‘Formuleer doelen voor energietransitie’

Het komt weinig voor dat een milieu-organisatie en de club van truckfabrikanten gezamenlijk met elkaar een brief aan de EU in Brussel schrijven. Maar de brief is er en gaat over het stellen van doelen voor de realisering van laadinfrastructuur voor batterij-elektrische en waterstof-elektrische trucks.

De brief is gericht aan de 27 transportministers van de Europese lidstaten en aan een aantal in de materie gespecialiseerde parlementsleden. In de brief worden Brusselse bestuurders opgeroepen om vaart te maken met de energie-transitie door wetgeving uit te vaardigen die de implementatie van laadinfrastructuur, of dat nu laadpalen zijn of waterstof tankstations, versnelt. Behalve de ACEA en Transport & Environment, schreef ook de IRU mee aan de brief. De vrees bestaat bij genoemde organisaties, dat Europa de eigen klimaatdoelen niet gaat halen wanneer het niet of te laat of te weinig doortastend in actie komt om de transitie daadwerkelijk te realiseren.  

Klik hier voor de hele brief.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.