BP: besparing van 900 liter diesel per jaar

De genoemde besparingen zijn gebaseerd op een jaarlijks kilometrage van 50.000 km voor lichte vrachtauto’s (bruto gewicht tussen 3,5 tot 7,5 ton) en een zware vrachtauto die jaarlijks 80.000 km rijdt (bruto gewicht meer dan 16 ton).

De nieuwe serie brandstoffen, die woensdag in Nederland gelanceerd werd, beschikken over – volgens BP – bewezen reinigende eigenschappen. Bp Active verwijdert vuil dat door basisbrandstoffen in de motor is achtergelaten en beschermen tevens tegen de afzetting van nieuw vuil. Bij voortdurend gebruik helpen deze brandstoffen om soepeler te rijden en het risico op ongepland onderhoud te verminderen.

BP brandstoffen met Active-technologie werken naar verluid op twee manieren: de actieve moleculen verwijderen vuil van essentiële motoronderdelen en vormen tevens een beschermlaag die de afzetting van nieuw vuil helpt voorkomen.

Het bedrijf heeft in vijf jaar tijd een innovatieve formule ontwikkeld om het schadelijke vuil aan te pakken dat in motoren aanwezig kan zijn. Hiervoor zijn grondige tests uitgevoerd, waarbij de brandstoffen aan meer dan 110 verschillende testmethodes en duizenden test-uren in motoren en voertuigen (variërend van een kleine stadsauto tot een zware vrachtauto) werden onderworpen.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *