Bouwmaat Nederland nieuwe klant voor St van den Brink

Logistiek dienstverlener St van den Brink voert sinds februari 2021 het landelijke transport uit van Bouwmaat Nederland. De bouwmaterialen worden met schuifzeiltrailers en meeneemheftruck naar de eindgebruiker gebracht. Vandaag besteld betekent in de meeste gevallen morgen op de klus. Een groot aantal trailers is bovendien voorzien van de huisstijl van Bouwmaat.

Bouwmaat is sinds 1986 de groothandel in bouwmaterialen. Met een landelijk netwerk van vestigingen, een webshop en een app is Bouwmaat een alom erkende leverancier. Bouwmaat Nederland heeft ervoor gekozen om de logistiek centraal in te gaan regelen vanuit het distributiecentrum van CEVA in Maarssen. De bezorgdienst begon als nevenactiviteit, maar de vraag naar deze service is in de loop der jaren dusdanig gegroeid, dat de capaciteit van de winkel werd overschreden. Het doel van dit project is daarom ook dat de Bouwmaat vestigingen worden ontlast en medewerkers zich weer optimaal kunnen focussen op de klant.

Familiebedrijf

St van den Brink is een familiebedrijf waar logistiek in de genen zit. Het 75 jaar oude bedrijf heeft 870 medewerkers en is specialist in bouw gerelateerd transport, koel- en vries-, bulk- en huiftransport, contractdistributie en warehousing. Het moderne wagenpark bestaat uit 500 getrokken en 425 trekkende eenheden. Het bedrijf heeft de focus op nationaal en internationaal transport. De onderneming heeft als werkgebied Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. St van den Brink heeft vestigingen in Ermelo, Harderwijk, Lelystad en Wormerveer en beschikt over een opslagfaciliteit van 80.000m². Met twee eigen werkplaatsen met truckwasstraten in Ermelo en Wormerveer, heeft zij het totale onderhoud van haar vloot in eigen beheer.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3303 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.