Bos Dynamics neemt Addink Zutphen over

Logistiek dienstverlener Bos Dynamics uit Ede neemt per 1 juni 2022 het Zutphense Addink Transport en Distributie over. Hiermee verstevigt Bos Dynamics naar eigen zeggen zijn positie van het transport van hoogwaardige lengtegoederen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Alle 30 medewerkers en 22 vrachtauto’s van Addink zullen onderdeel worden van de Bos Dynamics organisatie. Het zal een zelfstandige vestiging worden in Zutphen onder leiding van Simeon Roodenburg aan wie Carel Addink de directeursfunctie zal overdragen. Na 182 jaar zal de laatste vrachtauto met ‘Addink Zutphen’ rondrijden. Het mooie familiebedrijf heeft zijn oorsprong in de 18e eeuw liggen en heeft in Zutphen en omgeving een goede naam, aldus betrokkenen. Doordat Bos Dynamics een familiebedrijf is met dezelfde normen en waarden als de familie Addink, zal de cultuur van het bedrijf behouden kunnen blijven, aldus Bos Dynamics.

Buitenmaatse goederen

Addink Zutphen staat bekend als specialist in het vervoer van buitenmaatse goederen, bouwmaterialen en staal. Dankzij een goed uitgerust wagenpark en goed opgeleide chauffeurs is de firma ook gespecialiseerd in het lossen van de goederen met de kooiaap. Het wagenpark bestaat naast 22 trucks uit onder andere kooiaaptrailers, citytrailers en vrachtwagen aanhanger combinaties die voorzien zijn van wissellaadbak systeem. Daarnaast is er in Zutphen een modern warehouse waar de buitenmaatse goederen op- en overgeslagen kunnen worden.

Internationaler

De specialiteiten van Addink Transport komen volgens Bos Dynamics perfect overeen met de activiteiten van Bos Dynamics, dat gespecialiseerd is in transport en logistiek van buitenmaatse goederen in het hoogwaardige segment. Daarmee is Bos Dynamics naar eigen zeggen marktleider in West-Europa, een positie die het bedrijf graag wil blijven versterken. “Daar past deze acquisitie naadloos bij” zegt Cor-Albert Bos, directeur en eigenaar van Bos Dynamics. “We willen met name onze aanwezigheid in de Benelux en in Duitsland uitbouwen en we werken aan verdere netwerkverdichting. Hier komt nu de Engelse markt bij en we kijken ernaar uit om deze ook verder te ontwikkelen binnen onze specialisatie. Bovendien is de transporteur net als wij een familiebedrijf dat inzet op complete logistieke oplossingen.”

Extra capaciteit

Door deze acquisitie wil Bos Dynamics groeien in capaciteit en mogelijkheden. Daar profiteren zowel de klanten van Bos Dynamics als die van Addink Transport van, aldus Bos Dynamics. “Zij kunnen vanaf nu rekenen op een nog ruimer aanbod aan complete, flexibele oplossingen voor hun buitenmaatse goederen, volledig afgestemd op hun wensen.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.