Belgische vervoerders starten rechtszaak tegen Satellic

Personeel van de klagende bedrijven stond uren in de wacht aan de telefoon met Satellic zonder dat er oplossingen kwamen. Chauffeurs die met tolkastjes in België onderweg waren, zagen dat er geen kilometers en bedragen werden geteld. Andere chauffeurs constateerden verschillende tolbedragen voor hetzelfde traject.

De advocaten van Satellic en van het andere uitbaatbedrijf, Viapass, laten zich inmiddels niet onbetuigd. Ze verwijten vervoerders niet te hebben deelgenomen aan trainingen, waardoor de apparatuur niet goed wordt bediend. Ook zeggen ze dat de vastgestelde problemen niet meer dan één procent van het aantal actieve tolkastjes in België betreft.

De rechtbank doet al op korte termijn uitspraak. De procederende bedrijven hopen dat de tolplicht met enkele maanden wordt uitgesteld, totdat Satellic heeft bewezen dat de apparatuur functioneert.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *