Belgische takelbedrijven wijzen wegblokkades af

Hoewel deze week op tv-reportages enkele takelwagens in beeld kwamen, “willen we iedereen erop attent maken dat deze acties geen steun van onze groepering genieten”, aldus een officiële verklaring. De organisatie hekelt “de blinde acties die onze ganse economie nog harder treffen”. Beter vindt ze het om met partners en overheden rond de tafel te zitten “om een gezamenlijk doel bereiken.”

Detabel zegt zich de laatste maanden in te spannen om de takelsector uit de negatieve sfeer te halen en wil garant blijven staan voor verdere professionalisering van de sector. Zo vindt al geruime tijd op meerdere niveaus over verschillende thema’s overleg plaats met diverse overheidsdiensten. Ook wordt gewerkt aan mogelijke toekomstige partnerships. Verder wijst Detabel op de continue dialoog met automobielclubs, verzekering- en pechbijstandsmaatschappijen en vertegenwoordigers van de transportsector. 

In de verklaring schaart Detabel zich achter de Belgische minister Weyts. Ze citeert diens standpunt dat de kilometerheffing “een correcte maatregel is die ervoor zorgt dat buitenlandse vrachtwagens mee betalen voor het gebruik van onze infrastructuur terwijl het vandaag enkel de Vlamingen zijn die betalen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Maarten Molenaar † has 365 posts and counting. See all posts by Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *