BedrijfsautoRAI zoekt het in de breedte

Sessies over duurzaam vervoer en stadslogistiek vormen volgens de RAI de ‘groene draad’ in het kennisprogramma de komende editie van de BedrijfsautoRAI. Een belangrijke invulling hieraan wordt gegeven door het programma Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Green Deal ZES), dat zich richt op het versnellen van de ontwikkelingen richting zero-emissie.

Tijdens de BedrijfsautoRAI zullen de nieuwe ondertekenaars van de Green Deal ZES bekend worden gemaakt. De sessie in het TLN theater op 21 oktober biedt tevens podium voor de Lean and Green Award en Star Uitreiking voor alle Lean and Green koplopers en een panel- en zaaldiscussie. Dinalog presenteert gedurende de week samen met projectpartners oplossingen voor logistiek op de last-mile en samenwerking in de logistieke keten. Op 22 oktober presenteren het ministerie van I&M en Rijkswaterstaat best practices die leiden tot afname in regeldruk en verduurzaming van binnensteden als ook brandstoffenvisie bij decentrale overheden. In de middag zal RAI Vereniging masterclasses geven waarbij de bezoeker in discussie kan gaan over onderwerpen als duurzaam inkopen, aandrijftechnologiën en PIEK-certificatie. De Zero Emission Stadslogistiek Studenten Battle die op 23 oktober wordt georganiseerd door Natuur & Milieu geldt als opmaat naar een intensieve samenwerking met hogescholen en universiteiten op het gebied van stadslogistiek.

Intern Logistiek Plein

Naast een compleet aanbod van producten en diensten voor het wegtransport wordt op de beursvloer en in kennissessies aandacht besteed aan de proceskant van goederenvervoer en de rol van wegtransport binnen de keten. Deze beursverbreding komt met name tot uitdrukking op het zogeheten ‘Interne logistiek Plein’, Op dit plein, direct bij de entree in hal 1 gesitueerd, kan de bezoeker interactieve demonstraties volgen en informatie verkrijgen op het gebied van laden en lossen, warehousing, (mobiel) intern transport en order picking. Verladersorganisatie EVO is nauw betrokken bij de invulling van het plein.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *