Bandenpaspoort moet bewustzijn vergroten

Het Bandenpaspoort is een document dat niet alleen feiten wil onderscheiden van misvattingen over banden, balanceren en uitlijnen. Het is bovendien een middel om data per voertuig vast te leggen.

Behalve kenteken en type voertuig, zijn de bandenmaten voor, achter en van de trailer in te vullen. Vervolgens kan per aspositie een adviesspanning een montagedatum en het kilometrage van dat moment worden ingevuld. Het aantal kilometers waarbij herprofileren nodig was wordt ingevuld en daarnaast ook het kilometerresultaat van de band. Bovendien kan de controledatum van de spanning en de uitlijning genoteerd worden met de bijbehorende waarden.

“Dergelijke administratie maakt het voor de gebruikers eenvoudig om het overzicht te krijgen wanneer er actie ondernomen moet worden. De juiste spanning, de juiste uitlijning en voldoende profiel zijn cruciaal voor een performance van de hele combinatie. In financieel opzicht maar ook wat betreft de veiligheid ervan”, aldus Reijmerink.

Het eerste exemplaar van het Bandenpaspoort is uitgereikt aan truckjournalist Tim de Jong.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *