Bakker Bedrijfswagens opent eigen Academy

Om de gewenste instroom van nieuw personeel te bestendigen, opent Bakker Bedrijfswagens een eigen opleidingscentrum in Zwolle. Dit is gevestigd in Zwolle aan de Ceintuurbaan 50.

Wat in 2018 begon aan de kantinetafel van de vestiging in Apeldoorn met 10 leerlingen, is vijf jaar later uitgegroeid naar een volwaardige leslocatie voor de ruim 70 leerling-monteurs van Bakker Bedrijfswagens.

Verkleinen

De Bakker Academy organiseert lesdagen voor mbo-leerlingen, met als doel het niveauverschil tussen opleiding en praktijk te verkleinen. De lessen worden gegeven door eigen leermeesters en een bevoegde docent. Ook worden inmiddels trainingen verzorgd voor receptie- en magazijnmedewerkers. Deze trainingen zorgen ervoor, dat de kwaliteit van de verschillende disciplines binnen onze garagebedrijven verbetert. Daarnaast verbindt het collega’s van verschillende vestigingen en wordt kennis gedeeld.

HAN

Bakker Bedrijfswagens is naast haar eigen Academy ook een samenwerking gestart met de Hogeschool van Arnhem (HAN). Samen met de HAN is een opleiding ontwikkeld, die gericht is op de technische kant van de Automotive en die voor de monteurs/studenten van Bakker Bedrijfswagens resulteert in een Associate Degree. Hiermee is Bakker Bedrijfswagens naar eigen zeggen uniek in Nederland en daarmee haar tijd vooruit.

Bakker Bedrijfswagens – onderdeel van de Bakker Groep – heeft 500 medewerkers, verdeeld over 20 locaties in Noord-, Midden-, en Oost-Nederland.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *