Bakker Bedrijfswagens neemt Sent Waninge over

Bakker Bedrijfswagens, onderdeel van de Bakker Groep, verstevigt zijn positie met de voorgenomen overname van de bedrijfswagenactiviteiten van de Sent Waninge Groep. Met de overname van Sent Waninge Bedrijfswagens breidt Bakker Bedrijfswagens zijn activiteiten uit in Noord- en Oost-Nederland.

Beide dealerbedrijven richten zich in hoofdzaak op het op maat leveren en onderhouden van vrachtwagens van de merken DAF en GINAF en bestelwagens van de merken FIAT en Iveco.

De zes vestigingen van Sent Waninge (Assen, Emmen, Hengelo, Hoogeveen, Stadskanaal en Zwolle) worden toegevoegd aan de twaalf vestigingen van Bakker Bedrijfswagens (Amersfoort, Apeldoorn, Apeldoorn TRP, Barneveld, Doetinchem, Duiven, Ederveen, Harderwijk, Nijkerk, Scherpenzeel, Utrecht en Winterswijk). Naast de bedrijfswagenvestigingen worden ook het Schadeherstelbedrijf en Sent Waninge Techniek – beide gevestigd in Hoogeveen – overgenomen. Door deze overname wordt een bedrijf gevormd met circa 180 miljoen euro omzet en circa 425 medewerkers.

Consolidatie

Jan Prins, algemeen directeur Sent Waninge Groep: “Door deze overname wordt een stabiele basis gecreëerd voor een gezond truckbedrijf. De verkoop van de bedrijfswagentak van Sent Waninge past goed in een consoliderende markt. Aangezien Sent Waninge Bedrijfswagens en Bakker Bedrijfswagens een aansluitend dealergebied hebben, is dit een mooie en logische stap.”

Tom van de Mosselaar, algemeen directeur Bakker Bedrijfswagens: “Het familiebedrijf Sent Waninge heeft een vergelijkbare historie als de Bakker Groep en een grote reputatie als truckdealerbedrijf. Hierdoor ontstaat een dealerbedrijf, dat nog beter in staat is om de mobiliteitsvraagstukken van haar klanten op te lossen. Bovendien biedt de samenvoeging onze medewerkers unieke mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te groeien.”

De logistieke bedrijven van de Sent Waninge Groep (Transportbedrijven Sent Waninge, Transpa Emmen en DGO Express) zullen de logistieke dienstverlening als Sent Waninge Groep zelfstandig onveranderd voortzetten.

De Bakker Groep heeft naast de Bedrijfswagendivisie een Logistieke divisie met warehouse- en transportactiviteiten van food en aanverwante producten. Hiermee vervult zij de logistieke schakel tussen voedingsfabrikanten en retailers. Bakker Logistiek is gevestigd in Nederland met vestigingen in Zeewolde, Deventer, Gieten, Heerenveen en Tilburg.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3310 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.