Automechanika maakt meer werk van truck

“We zijn sinds enkele jaren meer gaan focussen op dit segment en gaan daar mee door”, zegt beursdirecteur Olaf Musshoff. “Ons evenement heet weliswaar Automechanika, maar we besteden aandacht aan vervoer in de meest brede zin van het woord, of het nu vier, zes of acht wielen zijn.”

Op de vorige editie hadden meer dan duizend exposanten (ruim een kwart van het totaal) het label Truck Competence op hun stand, ten teken dat de diensten en producten verder strekken dan puur en alleen automotive. Aan bezoekerszijde gaf ruim 55 procent aan sterk geïnteresseerd te zijn in dit deel van de markt; bij bezoekers uit het buitenland was dat 64 procent. Voor hen zal er tijdens de komende beurs een speciale brochure zijn, die middels pictogrammen aangeeft waar op de beurs bijvoorbeeld transportbedrijven, goederenvervoer en fleet operators iets van hun gading kunnen vinden. Ook voorziet het programma in truckevenementen op het buitenterrein. Een aparte hal voor de sector komt er overigens niet: “Het begrip ‘truck’ omvat alle mogelijke productgroepen. Aanbieders daarvan zitten op het gehele beursterrein, dus je ontkomt niet aan verspreiding.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Maarten Molenaar † has 365 posts and counting. See all posts by Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *