Appèl Daimler aan Europese wetgevers

Daartoe had Daimler op de luchthaven van Hannover een hangar afgehuurd en daar de Europese vakpers plaats laten nemen. Vervolgens reed de Future Truck autonoom over de luchthaven van Hannover. Een grote toegangsdeur schoof open en, verrassing, de Future Truck reed zelfstandig stapvoets de hal binnen met in de cabine de topman van Mercedes-Benz Trucks, Wolfgang Bernhard.

Zijn betoog kwam al gauw op de juridische hordes die de Future Truck nu in de weg staan. Hij riep met name de Europese overheden op een wettelijk kader te creëren om de autonoom rijdende truck mogelijk te maken. Volgens Bernhard zijn hiermee meerdere maatschappelijke belangen gediend. “We hebben hiermee meteen de ongevalvrije truck ontworpen, die het gebruik van de weg optimaliseert en die bijdraagt aan een betere doorstroming van het verkeer”, aldus Bernhard.

Mercedes Future Truck 2025

[responsive-video identifier=”mRkOGU3Gz9Y”]

Lees ook het uitgebreide achtergrondartikel over autonoom rijdende trucks en connectiviteit in editie drie van Aftersales Truck.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *