Adam Baker beste DAF-technicus in Europa

Tijdens de Europese finale demonstreerden de zestien finalisten hun vakkennis op meerdere theoretische onderdelen en in praktijkcases, waarbij ze onder andere ingewikkelde storingen aan motor- en voertuigsystemen moesten oplossen.

“DAF organiseert de competitie ‘European Technician of the Year’ om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen”, aldus Johan Drenth.  “Het is allereerst een erkenning van hun vak. Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”

Voor de competitie ‘DAF European Technician of the Year’ kunnen DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. De competitie bestaat uit twee fases. In het eerste jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. De winnaars daarvan nemen het in het daaropvolgende jaar, tijdens de Europese finale, op tegen de andere landenwinnaars.

Adam Baker – die al zes jaar werkt bij dealer Chassis-Cab Truck Centre in Ipswich – was volledig verrast door zijn overwinning. “Ik kon het al nauwelijks geloven toen ik vorig jaar de beste DAF Technicus van Groot-Brittannië werd”, zegt hij. “En nu ben ik de beste van Europa!”

Wat kenmerkt volgens hem een goede technicus? Zijn antwoord is kort, maar helder: “Een diepgaande, allround productkennis. En vooral: veel toewijding.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *