Aantal vacatures op hoogste niveau ooit

In het derde kwartaal van 2022 waren er bijna 22 duizend openstaande vacatures in de transportsector. Dat is bijna 5 duizend meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en het hoogst aantal gemeten openstaande vacatures in de transport sinds het begin van het verzamelen van deze informatie in 1997. Dat  meldt het CBS.

Ook in het totale bedrijfsleven was er in het derde kwartaal van 2022 een toename in het aantal openstaande vacatures ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar.

48,9 procent van de ondernemers in de transportsector verwacht dat de omzet in het vierde kwartaal gelijk zal blijven. Daarnaast verwacht 31,3 procent dat de omzet zal toenemen, en 19,8 procent dat de omzet zal afnemen.

De grootste groep ondernemers in de transportsector (63,3 procent) verwacht dat de prijzen gelijk zullen blijven in het vierde kwartaal. 30,4 procent verwacht dat de prijzen stijgen en 6,3 procent van de bedrijven denkt dat de prijzen gaan dalen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *