Aantal ladingdiefstallen flink gedaald

In 2015 werd nog slechts 303 keer aangifte gedaan van (een poging tot) ladingdiefstal, ten opzichte van 381 in 2014. Het grootste deel van de diefstallen vond plaats op onbeveiligde parkeerplaatsen, vooral aan de A67, gevolgd door de A2 en de A16. Dieven zijn vaak uit op goederen met een hoge verkoopwaarde in het illegale circuit zoals computerapparatuur en merkkleding.

De betrokken partijen werken al enige tijd intensief samen om transportcriminaliteit voortvarend aan te pakken. Zo werden er in 2015 diverse keren aanhoudingen verricht waarbij grotere aantallen daders werden ingerekend. Daarnaast steekt de branche veel energie in het voorlichten van ondernemers.

Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland: “Het is belangrijk dat ondernemers zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen en de manier waarop deze gereduceerd kunnen worden. Het gebruik van beveiligde parkeerplaatsen en de inzet van het materieel moet passen bij het risiconiveau van de lading en route.”

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 339 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *