2W Logistiek kiest voor 360 Omnivue

De komende maanden zal bij DAF-dealer Van Tilburg-Bastianen Groep te Goes de montage en kalibratie van de systemen gefaseerd plaatsvinden. Het kenmerk van dit systeem is dat de chauffeur op zijn scherm een complet beeld ziet van wat er dicht om zijn truck gebeurt, van bovenaf.

De directie van het bedrijf geeft verschillende redenen voor zijn keuze om het gehele wagenpark uit te rusten met OmniVue: “Door de toenemende drukte onderweg en de steeds moeilijkere loslocaties hebben we, met 360° OmniVue, de beschikking over een ‘derde oog’. In vogelvlucht kan de chauffeur zien wat er rondom zijn voertuig gebeurt.” Ook de digitale recorder biedt volgens De Maat diverse voordelen: “We kunnen met de recorder gebeurtenissen terughalen. Daardoor kunnen we, bijvoorbeeld in het geval van schadeclaims, precies achterhalen wat er gebeurd is en eventueel onze onschuld bewijzen.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *