1350 euro voor aannemen leerling

De leerlingpremie is een van de producten uit het sectorplan van Bovag, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie en is door Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk geïntroduceerd. Met de leerlingpremie maken sociale partners het nog aantrekkelijker voor bedrijven in de mobiliteitsbranche om leerlingen aan te nemen.

Sterk interviewde een leerling en leermeester van gastheer Van Tilburg-Bastianen. Leermeester John Wammes zei over het leermeesterschap: “Op het moment dat zo’n jongen binnenkomt, kan hij nog niks, zo ben ik ook begonnen. Vervolgens ga je samen aan de slag, je zorgt ervoor dat hij zich thuis gaat voelen, dat is heel belangrijk. Door de jaren heen zie je hem groot worden en het vakmanschap naar boven komen. Dat vind ik fantastisch.”

Jacqie van Stigt, landelijk bestuurder van FNV Metaal over het sectorplan: “Ik ben blij dat de wensen die werknemers in de motorvoertuigen hebben geuit voor opleiding en ontwikkeling als vakman of vrouw nu ook worden verzilverd. Hun arbeidsmarktpositie wordt hiermee versterkt. Met mogelijkheden voor jongeren om goed te worden begeleid door ervaren werknemers, meer mogelijkheden om mensen te ondersteunen om van werk naar werk te komen, door sollicitatietrainingen en omscholingsmogelijkheden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *