bekeken: 155 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Aldi bestelt 43 Volvo-trucks

DOMEIN:

Geplaatst op: 16 juni 2020, 09:53

Leestijd: < 1 minuut

Voor de distributie naar zijn winkels heeft Aldi onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks volgen later dit jaar.

De 25 Volvo’s FM beschikken over een 380 pk-motor en tal van comfortverhogende zaken, zoals een luchtgeveerde cabine, koelkast en een mediapakket met geïntegreerde navigatie. Verder zijn de trucks uitgevoerd met een regensensor, statische bochtverlichting en een bestuurdersairbag. Daarnaast zijn de trucks voorzien van een zogeheten afslagassistent die meekijkt of er bij rechtsaf slaan geen fietsers in gevaar komen en een achteruitrijcamera. “De werkwijze van Aldi is gericht op veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Volvo sluit goed aan bij deze kernwaarden en helpt bij het versterken van ons imago. Zo zijn wij actief bezig met de verduurzaming van alle bedrijfsprocessen. Volvo helpt ons om deze klimaatstrategie door te voeren binnen het wagenpark”, aldus Marten Palstra, logistiek manager bij Aldi.

Manoeuvreren

Ook chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe trucks. Vooral het grote zichtveld dat zij met de Volvo FM hebben tijdens het manoeuvreren in drukke stadscentra werd positief ontvangen. “De chauffeurs zijn zeer te spreken over de ergonomisch ingerichte werkplek en de eenvoudig te gebruiken stuurbediening. De cabine is uitgerust met een koelkast en een airco waardoor de chauffeurs in alle weersomstandigheden een prettige werkomgeving hebben. De korte draaicirkel van de vrachtwagens werkt voor de chauffeurs erg prettig bij het laden en lossen in de drukkere centra en de versnellingsbak is in vergelijking met de concurrentie uitmuntend te noemen”, verklaart Marten Palstra.

Ook de lage instap van de Volvo FM speelde mee in de gunstige waardering van de chauffeurs, alsook de tevredenheid omtrent het comfort van de werkplek.

Apollo Vredestein breidt…Op A1 aan de A28
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties