bekeken: 369 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Actie douane: are you Brexit-proof?

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 maart 2019, 15:31

Leestijd: < 1 minuut

Om ondernemers in de transportsector voor te bereiden op Brexit, voert de Nederlandse douane tot en met 29 maart de ‘Are You Brexit Proof’-actie bij Nederlandse ferryhavens.

brexit-douane-pocketboekjeZelfstandig ondernemers en chauffeurs ontvangen ter plekke informatie, om ook na de Brexit vlot de ferry op en af te kunnen rijden. Hiervoor wordt onder meer de ‘Are You Brexit Proof’-gids verstrekt, waarin de benodigde voorbereidingen stap voor stap worden uitgelegd in tien talen. Ook zijn staan er bij de ferryhavens led-schermen met douane-informatie in tien talen.

Aangiften

De douane zelf is eveneens voorbereid. “Voor ons betekent Brexit een toename van het aantal aangiften en het aantal bedrijven dat te maken krijgt met douaneformaliteiten. Ook het douanetoezicht, onder andere bij de ferryterminals, is nieuw”, zegt Nanette van Schelven, algemeen directeur van de Nederlandse Douane.

Met het oog daarop zijn intussen al meer dan vijfhonderd extra medewerkers aangenomen. Om logistieke vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen, moet het bedrijfsleven zich volgens Van Schelven goed en tijdig voorbereiden. Naar schatting krijgen 35.000 voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven na Brexit voor het eerst met onze douaneprocedures te maken.”

De ministers Blok (Buitenlandse Zaken) en Kaag (Buitenlandse Handel) bezochten woensdag de ferryterminal van DFDS in Vlaardingen. Meer informatie staat op douane.nl/brexit.

Apk-keuring in buitenland…Krone bouwt koelmachine met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties