bekeken: 430 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Acht DAF’s CF voor Hogenboom Transport

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 juni 2019, 10:38

Leestijd: 2 minuten

Hogenboom Transport in Roelofarendsveen heeft in de afgelopen maanden acht nieuwe DAF’s CF ingezet, stuk voor stuk geleverd door dealer Blom-DSW.

Distributie van bloemen en planten betekent rijden tussen kwekers, veilingen en afnemers. Dat vereist een strakke planning en betrouwbare trucks. Chauffeurs stappen ook veelvuldig in en uit. Een makkelijke instap wordt dan gewaardeerd. Hogenboom Transport noemt dat als redenen om voor de nieuwe DAF CF te kiezen, naast factoren als het rijgedrag, de regeneratie van de uitlaatgasreiniging en de service bij DAF.

Korte ritten

“De DAF CF is een fijne truck”, aldus Martien Hogenboom. “De hierboven genoemde punten zijn voor ons belangrijk. Vooral dat regenereren is bij DAF prima voor elkaar. In ons werk met relatief veel kortere ritten waardeer je dat snel; geen gedoe en verloren tijd. Daarnaast streven we naar eenheid in het wagenpark. Op de vrachtauto’s hebben we verschillende chauffeurs. Het is wel zo prettig als die de weg weten in de cabine en vertrouwd zijn met de truck. Dat betekent minder kleine schades bij het manoeuvreren.”

Camerasystemen en verstralers

Omwille van schadebeperking heeft Hogenboom de nieuwe DAF-trucks laten voorzien van camerasystemen en goede verlichting met verstralers. De chauffeurs hebben dan goed licht als ze vroeg in de ochtend in het donker over vaak smalle wegen op weg zijn naar de kwekers. Ook hebben de nieuwe DAF-modellen allemaal luchthoorns op de cabine en een koelkast aan boord.

Topdrukte

Onlangs zijn de laatste drie van de order van acht afgeleverd. Het betreft twee keer een DAF CF 320 FA bakwagen en een CF 410 FT 4×2-trekker. Hogenboom zal in de loop van de zomer nog een aantal oudere trucks vervangen voor nieuwe DAF exemplaren. “Dat doen we elk jaar na de grootste drukte. In het voorjaar is het voor ons altijd volle bak aan de slag omdat er dan grote vraag is naar bloemen en planten. Iedereen gaat immers weer in zijn tuin aan de slag. Dan zijn we van heel vroeg in de ochtend tot ver in de avond in touw.”

Nieuw van Scania: truck en bus…Petronas voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties