bekeken: 219 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

500 nieuwe trucks voor Hoyer chemievervoer

DOMEIN:

Geplaatst op: 11 mei 2020, 15:00

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse Hoyer Group voert een van de omvangrijkste vervangingsoperaties uit van de vrachtwagenvloot in de geschiedenis van het bedrijf. In één keer worden vijfhonderd trucks vervangen. Hiermee is een investering gemoeid van 42,7 miljoen euro.

Hoyer is internationaal actief in het vervoer van chemicaliën. De meeste nieuwe trucks worden afgeleverd in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om vrachtwagens van de merken Scania en MAN. Voor het eerst gaat Hoyer ook met trucks van DAF rijden. Voor het bevoorraden van tankstations in Duitsland is een aantal Volvo’s aangeschaft. Deze zullen worden gestationeerd in Duitsland, maar ook in Polen.

Paniekknop

Alle trucks worden uitgerust met een dashcam die een zicht naar voren biedt van 140 graden. Ze worden geactiveerd wanneer abrupte bewegingen te zien zijn en nemen korte perioden van een riskante situatie op. Op die manier wil Hoyer grip houden op mogelijke calamiteiten. Een tweede camera let op bij het afslaan van de truck, in verband met de dodehoek.

Verder heeft elke truck een alcoholslot, die in verbinding staat met het contactslot. Voor het eerst is een paniekknop geïnstalleerd, waarmee de chauffeur in geval van een calamiteit direct de planning oproept. Hoyer laat verder weten dat de trucks die worden ingezet in langeafstandvervoer worden uitgerust met een dikke matras en een TV. Ook kan de passagiersstoel gedraaid worden.

LNG-problematiek

Hoyer heeft een vloot van 2200 trucks waarvan naar eigen aangaven 98 procent met Euro 6 motor. Het bedrijf zegt dat met name transmissies die schakelen op basis van GPS-gegevens het brandstofverbruik positief beïnvloeden. De vervoerder spreekt van een besparing van drie procent. Met de nu gedane investering komen er ook vier LNG-trucks in de vloot. Het bedrijf rijdt al met vijf van zulke trucks. Hiermee worden gassen en minerale oliën vervoerd. Hoyer suggereert dat het kalm aandoet met investeren in LNG-trucks, omdat het aantal tankstations nog te gering zou zijn.

Nieuwbouw Mercedes-dealer…Easyasset lokaliseert objecten
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties