bekeken: 184 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

46 Volvo FH 4×2 I-Save trekkers voor Action

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 januari 2020, 13:02

Leestijd: < 1 minuut

Non-food discounter Action heeft een order getekend voor 46 nieuwe Volvo’s FH 4×2 met I-Save. De trekkers worden vanaf april in fases afgeleverd.

Vooral de gunstige TCO van het voertuig speelde een belangrijke rol bij de beslissing. Ook zicht, veiligheid en de werkplaatsservice van Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen (LVS Trucks) speelden mee.

Brandstofverbruik

De Volvo FH met I-Save zette tijdens de demo het laagste brandstofverbruik neer van de vier merken die kandideerden. De Volvo FH met I-Save is uitgerust met de D13 Turbo Compound motor met 2.600 Nm koppel. Dankzij dit koppel kan de truck rijden met een lager toerental en in hogere versnellingen, waardoor minder brandstof nodig is. Na inzet bij Action werd een brandstofbesparing van tien procent gerealiseerd ten opzichte van een Volvo FH met Step C-motor – en zonder concessies te doen aan trekkracht en rijcomfort, meldt de fabrikant.

Veiligheid

Ook de chauffeurstevredenheid, de werkplaatsservice van LVS Trucks en het feit dat Volvo Trucks zich inzet voor veiligheid van chauffeur en medeweggebruiker speelden mee bij de uiteindelijke keuze voor Volvo Trucks.

Ook Van Kaathoven kiest voor…Mercedes: accu met organische…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties