bekeken: 209 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

36 FH’s Van der Lee – Vervaeke Group

DOMEIN:

Geplaatst op: 23 juni 2020, 13:17

Leestijd: < 1 minuut

Gevaarlijke-stoffenvervoerder Van der Lee, in 2017 overgenomen door de Belgische Vervaeke Groep, blijft Volvo trouw en schaft 36 nieuwe trucks aan. Ook overnemende partij Vervaeke was al klant van het merk.

De hoofdactiviteit van Van der Lee – Vervaeke Group is ADR-transport. “We richten ons hoofdzakelijk op het vervoer van chemicaliën voor de chemische industrie en distributeurs”, vertelt managing director Pim Rog. “Daarnaast zijn we actief in het transport van chemisch afval en bijzonder transport.” Zuinig en veilig rijden zijn speerpunten bij Van der Lee – Vervaeke Group. Rog: “We investeren in jong materieel, zorgen ervoor dat trucks en opleggers in topconditie zijn, monitoren de prestaties van chauffeurs en verzorgen trainingen om veilig en zuinig rijden te stimuleren.”

I-See

De continue focus op het milieu en brandstofbesparing komt ook terug in de 36 nieuwe Volvo-trucks, die worden ingezet in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. “Voor het eerst hebben wij trucks die bijvoorbeeld voorzien zijn van I-See”, vertelt Rog. I-See gebruikt kaartgegevens om de topografie van de route te analyseren en stemt het schakel-, acceleratie- en motorremgedrag daar op af. “We merken dat het in de praktijk bijdraagt aan een lager brandstofverbruik en dus ook een lagere CO2-uitstoot.” Verder zijn de trucks uitgerust met I-ParkCool. “Deze geïntegreerde standkoeling is ook nieuw voor ons”, vertelt Rog. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit een prettig binnenklimaat voor onze chauffeurs garandeert.” Aan boord zijn ook diverse veiligheidssystemen, zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support.

Honderdjarig bestaan

Het totale wagenpark van Van der Lee – Vervaeke Group bestaat uit 325 trucks, waarvan tachtig procent Volvo-trucks. Een aantal van de nieuwe combinaties is geschikt gemaakt voor een treingewicht tot 50 ton. Op advies van de dealer hebben vier trucks om die reden een 9-tons vooras. Van der Lee heeft naast de hoofdvestiging in Delft ook locaties in Roermond, Veendam, Duitsland en België. Vorig jaar vierde het zijn honderdjarig bestaan.

Nieuwe NOx-sensor jubilerend…Klaar voor een nieuw hoofdstuk
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties