bekeken: 370 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

150-jarig Terberg wordt koninklijk

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 mei 2019, 10:01

Leestijd: < 1 minuut

De Terberg Group bestaat 150 jaar en heeft het predicaat koninklijk gekregen. Het predicaat werd uitgereikt in het Dorpshuis te Benschop door de Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer J.H. Oosters, in het bijzijn van de Burgemeesters en wethouders van de gemeenten IJsselstein en Lopik.

“Het is de kroon op het werk van 150 jaar ondernemerschap, visie en doorzettingsvermogen van onze familie en alle werknemers” zei de Voorzitter van de Raad van Bestuur de heer George Terberg. “Het predicaat koninklijk straalt kwaliteit en vertrouwen uit.”

Diversificatie

Overgrootvader Johannes Bernardus Terberg startte de dorpssmederij op 13 mei 1869 in Benschop. Zijn zoon Willem George nam de zaak over kort voor de Eerste Wereldoorlog. Belangrijke groei vond plaats na de Tweede Wereldoorlog, toen de derde generatie, vier broers en twee zussen, de mogelijkheden zagen van het bouwen van vrachtwagens en de handel en service in personenwagens en later het leasen daarvan. Onder de vierde generatie is vooral de diversificatie van de business en de internationale uitbouw tot stand gekomen.

De leiding is momenteel in handen van de vierde generatie. De vijfde generatie is inmiddels toegetreden. Bij Terberg Group werken ongeveer 2700 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in 12 landen, de afzet van producten vindt plaats naar ruim 100 landen en de omzet in 2018 bedroeg 945 miljoen euro.

Heisterkamp servicepartner…Traton alsnog naar de beurs
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties