bekeken: 204 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

125 Mercedes Atego’s voor Technische Unie

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 mei 2020, 12:27

Leestijd: < 1 minuut

Technische Unie heeft een raamovereenkomst getekend voor de afname van 125 Atego’s in vijf jaar tijd. Partners bij de deal zijn Mercedes-Benz Trucks en vaste mobiliteitspartner Wensink Automotive.

In de komende vijf jaar wordt het wagenpark van Technische Unie vervangen en waar nodig uitgebreid. Het gaat om de tien- en twaalftons Atego distributietrucks die al jaren het gezicht van de vloot zijn. Volgens wagenparkbeheerder Willem Kooijman zijn de betrouwbaarheid en kilometerkostprijs “terugkerende punten waarop de Atego scoort. Met een brandstofverbruik van gemiddeld 1 op 5,2 doen deze Mercedessen het echt heel netjes in dit werk, met veertig tot vijftig stops per dag.”

Vaste opbouw

Naar verwachting zal het overgrote deel van deze raamovereenkomst bestaan uit de tientons variant, de Atego 1018. Voor de fijnmazige distributie van installatiematerialen zijn de Atego’s voorzien van een vaste opbouw met laadbak, stellingen in het kopschot, beugels voor lange materialen en een klaptrap voor het in- en uitstappen. Naar verwachting rijden de Atego’s op jaarbasis gemiddeld 35.000 kilometer.

Veiligheid eerst

Voor het comfort van de chauffeur wordt iedere Atego standaard uitgerust met airconditioning, automaat en cruisecontrol. Maar gelet op de distributie-inzet hecht Technische Unie ook veel waarde aan veiligheid. De Atego’s worden daarom altijd voorzien van rijbaanhulp, afstandsregeling, actieve remassistentie en een camerasysteem aan voor- en achterzijde. “Wij hopen dat systemen als de Mirrorcam en Sideguard Assist ook beschikbaar komen voor de Atego”, stelt Kooijman. “Daar zijn wij zeker in geïnteresseerd.”

Technische Unie

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland, met hoofdkantoor in Amstelveen. Verspreid over het land zijn er 37 vestigingen, 22 overslagpunten en 2 distributiecentra. Dagelijks levert Technische Unie installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, licht, sanitair, gereedschap, verwarming, klimaattechniek en industrie. Voor de levering maakt men gebruik van een truckwagenpark van 190 eenheden, waarvan 175 door Mercedes-Benz zijn geleverd. Doel is 98 procent van de vóór 20.00 uur bestelde goederen de volgende dag te leveren op de plaats en tijd die de klant wenst.

Broshuis herstart productie op…Column Tim de Jong: Transitie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties