NIEUWS

E-truck Nikola One geïntroduceerd

Geplaatst op: 2 december 2016 11:52, door: Tim de Jong
E-truck Nikola One geïntroduceerd

In de VS is afgelopen nacht de Nikola One geïntroduceerd, de truckvariant van wat de autowereld kent als Tesla. De kern van het model is een brandstofcel die elektromotoren op het chassis aandrijft.

Lees verder

CARROSSERIE

Schadenetwerk Barbatruck gelanceerd

Geplaatst op: 24 november 2016 19:20, door: Barend Luiting
Schadenetwerk Barbatruck gelanceerd

Nederland is sinds donderdag een schadeherstelnetwerk rijker dat zich concentreert op truck- en trailerschades, maar ook bijvoorbeeld het agrarische segment omarmt. De coöperatie met de naam Barbatruck telt acht leden en krijgt ondersteuning van Autoschade Herstel Groep en BASF (Glasurit).

Lees verder

MENSENWERK

Topman Haldex stapt op

Geplaatst op: 31 oktober 2016 12:26, door: Tim de Jong
Topman Haldex stapt op

Topman Bo Annvik van Haldex heeft zijn functie neergelegd. Zonder ook maar met een woord te reppen over de overnameturbulentie waarin Haldex zich bevindt, stapt hij over naar een ander bedrijf: Indutrade, volgens Annvik 'een van de grootste bedrijven van Zweden'.

Lees verder

ONDERDELEN

Groothandel Europart te koop

Geplaatst op: 25 november 2016 12:38, door: Tim de Jong
Groothandel Europart te koop

Volgens berichten uit de VS heeft Triton, de private-equity-eigenaar van Europart, dit bedrijf te koop gezet. Triton zou een prijs van driehonderd miljoen eurp in gedachten hebben. De Amerikanen kochten Europart in oktober 2011. In Nederland wordt Europart onder andere verhandeld bij VDL Weweler Parts.

Lees verder