Om meer controle te krijgen op kosten en bedrijfsprocessen wendde Roelofs Transport zich tot IT-bedrijf Samsara. Het resultaat: meer standaardisatie en fors minder schadeclaims.

Met zijn Connected Operations Cloud biedt Samsara een oplossing voor bedrijven die meer grip willen op hun vloot en het rijgedrag van hun chauffeurs. Dit platform combineert allerlei data uit het bedrijf, waarna met AI allerlei inzichten worden ontwikkeld. Deze kan het bedrijf gebruiken om hun processen te verbeteren.

Processen optimaliseren

Roelofs Transport uit Wijchen rijdt dagelijks met 50 Scania’s tussen Nederland en Italië. Het bedrijf was dringend op zoek naar meer inzicht in de transportactiviteiten. Uitdagingen met rij- en rusttijden en schadeclaims leidden tot veel kosten. Dankzij de oplossingen van Samsara heeft het bedrijf nu real-time inzicht en heeft het de bedrijfsprocessen kunnen versimpelen.

Samsara’s Mobile Fleet Management en Fleet Telematics heeft Roelofs Transport het benodigde inzicht gegeven om routes te optimaliseren en processen te stroomlijnen. Zo nam het aantal standaardprocessen bij een levering af van 88 naar slechts 4. Volgens Roelofs Transport is hierdoor zowel de werkdruk voor de chauffeurs verbeterd en het niveau van de service verhoogd.

Chauffeurs coachen met eigen beelden

Onderdeel van het pakket van Samsara zijn ook dual-facing dashcams, waar de vrachtwagens van Roelofs Transport nu mee uitgerust zijn. Deze filmen zowel het verkeer als de chauffeur. Deze beelden, die opgeslagen worden in de Samsara cloud, worden geanalyseerd en gebruikt voor coachingsvideo’s. Deze worden direct aan de chauffeurs gestuurd, die ze dezelfde dag nog kan bekijken.

Door deze camera’s kan het bedrijf niet alleen zien wat de chauffeur allemaal doet, maar kan de chauffeur ook actief worden bijgestuurd om zijn rijgedrag te verbeteren. Samen met de voertuiggegevens en de camerabeelden van het verkeer heeft dit geleid tot een afname van 60% in de hoeveelheid schadeclaims. Dit leidde vervolgens tot een lagere verzekeringspremie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken
Recente Reacties