Waardeer dit artikel: (1.6)

TLN waarschuwt voor strengere Inspectie

Geplaatst op: 21 april 2017 11:08, door: Tim de Jong
tachograaf

Volgens TLN wordt de Inspectie steeds strenger, zeker waar het zogeheten bedrijfscontroles betreft. De Inspectie eist dan dat een sluitende administratie aanwezig is van alle trucks en alle chauffeurs. TLN krijgt te horen dat wanneer zulks niet precies het geval is, de inspectie er niet voor terugdeinst om de maximale boete op te leggen.

Waar een vervoerder vroeger de tachograafschijven van de chauffeurs moest verzamelen en deze tijdens een bedrijfscontrole moest overleggen, dient hij tegenwoordig de zogenaamde C- en M-bestanden aan te leveren. De praktijk leert echter dat er bij de aanlevering van de gevraagde data vaak veel C- en M- bestanden ontbreken, zegt TLN.

C-bestanden zijn afkomstig van de chauffeurskaart; M-bestanden zijn afkomstig van het massageheugen van de tachograaf. C-bestanden moet een vervoerder aanleveren van alle tijdens de controle ingezette chauffeurs. M-bestanden dient hij aan te leveren van alle tijdens de controle ingezette voertuigen. 

Administratie

Met name wanneer er met gehuurde trucks wordt gewerkt, kan het maar zo dat de gegevens van deze truck ontbreken in de administratie. Hierbij kan de boete volgens TLN oplopen tot 4400 euro per dag waarvan de gegevens ontbreken. "Afhankelijk van het aantal fte’s in de onderneming kunnen boetes uiteindelijk oplopen tot wel 82 duizend euro."

TLN biedt via de eigen website versnelde trainingen aan om personeel te scholen, zodat dergelijke excessen voorkomen kunnen worden. 

Tags: TLN, administratie, boete, bedrijfscontrole, C-bestanden, M-bestanden

Waardeer dit artikel: (1.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE