Waardeer dit artikel: (2.6)

Stoneridge neemt Orlaco over

Geplaatst op: 2 februari 2017 14:03, door: Tim de Jong
stoneridge se print high

Stoneridge, Inc. de Amerikaanse beursgenoteerde leverancier van informatiesystemen (denk aan digitale tachografen) voor bestuurders van commerciële voertuigen, heeft per 31 januari 2017 de overname afgerond van Orlaco uit Barneveld. 

De Gelderse specialist levert camera-zichtoplossingen die de veiligheid vergroten van onder meer zware voertuigen en bouwmachines. De nieuwe eigenaar betaalt 75 miljoen euro voor het bedrijf. Naar verwachting heeft de transactie een positieve invloed op de winstgroei dit jaar per aandeel Stoneridge.

Beide partijen zijn geen onbekenden van elkaar. In juli 2015 gingen Stoneridge en Orlaco al een strategische alliantie aan voor de ontwikkeling van Mirroreye camerasystemen om de spiegels op zware voertuigen te verbeteren. Dit systeem integreert Orlaco’s cameratechnologie en Stoneridge’s expertise van bestuurder-informatiesystemen (displays, elektronica en systeemintegratie). Ook combineerden beide partijen hun kennis op het gebied van softwareontwikkeling.

Orlaco kan bogen op ruim 25 jaar ervaring met productinnovatie en samenwerking met klanten. Daardoor heeft het bedrijf naar eigen zeggen een leidende rol opgebouwd op het gebied van zicht- en veiligheidssystemen.

Tags: Stoneridge, Orlaco, elektronica, camerasysteem

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE