Waardeer dit artikel: (2.6)

'Regels stadsdistributie te divers'

Geplaatst op: 17 februari 2017 11:21, door: Tim de Jong
stadsdistributielr

Transport en Logistiek Nederland, evofenedex, Detailhandel Nederland, Thuiswinkel.org en Koninklijke Horeca Nederland hebben aan de bel getrokken bij de gemeenten in Nederland. De organisaties zeggen dat ze worden geconfronteerd met een te grote diversiteit aan regels voor stadsdistributie.

De regels hebben betrekking op vastgestelde losperioden in de binnenstad en met emissie-eisen.  Vandaag presenteren de organisaties een actielijst met zeven verbeterpunten om de binnensteden efficiënt, schoon en veilig te bevoorraden. Vermindering van regels, en die overal hanteren, kan volgens genoemde organisaties veel winst voor efficiënte bevoorrading opleveren. Met betere samenwerking kunnen gemeenten en het bedrijfsleven dit bereiken.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat venstertijden leiden tot meer voertuigbewegingen in de binnenstad. Hanteren gemeenten gelijke emissieregels, dan heeft dit meteen effect op de verdere ontwikkeling van low- en zero-emissievoertuigen. Fabrikanten hebben dan één norm om hun voertuigen op te ontwerpen.

Belangrijk signaal

De actielijst met verbeterpunten is gepresenteerd aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Haar voorzitter Jan van Zanen geeft aan dat met de lijst een belangrijk signaal wordt afgegeven. De VNG heeft een groot aantal speerpunten op haar agenda staan, waaronder de leefbaarheid in de binnensteden. Daarbij hoort volgens Van Zanen een schone, veilige en efficiënte stedelijke bevoorrading.

Tags: stadsdistributie, VNG, venstertijden, TLN

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE