Waardeer dit artikel: (2.7)

Onderzoek naar uitschakelen Adblue-systeem

Geplaatst op: 19 januari 2017 15:46, door: Emil Peeters
adblue filling neck

Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu onderneemt stappen om fraude met uitlaatgasnabehandeling tegen te gaan. Het departement reageert daarmee desgevraagd op ons bericht, eerder deze week, dat de Duitse politie manipulatie door Oost-Europese transportbedrijven en chauffeurs op het spoor is. 

Er is een ruime markt voor partijen in de vrachtwagensector die actief zijn op het gebied van het uitschakelen van het Adblue-systeem. Dit is het ministerie van Infrastructuur en Milieu een doorn in het oog. Het ministerie heeft in het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) een partij gevonden die helpt bij de opsporing van fraude met het Adblue-systeem. Die inventarisatie vindt op dit moment plaats.

Een woordvoerder van het ministerie benadrukt dat het niet toegestaan is om het emissiesysteem op wat voor wijze dan ook aan te (laten) passen. Dus niet alleen de bedrijven die dit doen, maar ook de vervoerders die daartoe opdracht hebben gegeven, zijn hiervoor strafbaar.

Nog voor de zomer van 2017 zal het ministerie van Infrastructuur en Milieu de Tweede Kamer informeren over haar bevindingen.

Tags: AdBlue, fraude, uitlaatgasnabehandeling, Infrastructuur en Milieu

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE