Waardeer dit artikel: (2.6)

Negen Volvo's FM voor Detailresult Groep

Geplaatst op: 17 februari 2017 11:32, door: Tim de Jong
detailresultvolvofm

Detailresult Logistiek, het logistieke bedrijf van de supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt, heeft na een aanbestedingstraject besloten negen Volvo FM trucks in de vloot op te nemen. De voertuigen worden geleverd door de merkdealers Van der Linden Van Sprankhuizen en Harbers Trucks.

De trucks worden ingezet voor regionaal distributiewerk voor beide supermarktketens. Dat gaan ze zo'n acht jaar doen. Daarna bekijkt Detailresult of het klant blijft bij Volvo Trucks.

Detailresult Logistiek verzorgt de complete logistiek en opslag voor genoemde supermarktbedrijven, voor Dirck III Slijterijen en voor Deka Tuin vestigingen. Hierbij gaat het om de bevoorrading van ruim 240 winkels. De onderneming is al jaren klant van Volvo: de eerste transacties gaan terug naar de jaren tachtig. Het bedrijf heeft inmiddels 58 trucks op de weg en beschikt over een eigen trailervloot, die voor een groot deel bestaat uit Volvo's.

Door opnieuw met Volvo Trucks zaken te doen, kan Detailresult het onderhoud in diverse regio’s laten uitvoeren. “Voor deze Volvo's is een contract afgesloten waarbij het niet uitmaakt waar het onderhoud plaatsvindt, in Apeldoorn of in Beverwijk. We weten zeker dat het altijd zo efficiënt mogelijk gebeurt. We hoeven er niet voor om te rijden”, aldus wagenparkbeheerder Theo van der Veen. Om die reden is er ook voor gekozen vier trucks te laten afleveren door Harbers en vijf door Van der Linden van Sprankhuizen. Wat een vlotte aflevering bespoedigde, is dat de trucks af fabriek meteen in de juiste kleur konden worden geleverd. 

I-Shift

De nieuw gekochte Volvo's FM hebben een 330 pk motor en een slaapcabine. Het veiligheidspakket bestaat uit een Forward Collision Warning System, inclusief noodrem en een Lane Guard Systeem alsmede een camerasysteem waardoor de chauffeur de directe omgeving van zijn truck goed kan controleren. Ook zit er een zijraam in de cabine voor beter zicht. Een kenmerk waarmee Volvo zich volgens Detailresult onderscheidt is de I-Shift automatische transmissie. “Die doet zijn werk geruisloos, voorspelbaar en betrouwbaar, waardoor de chauffeur zich nog beter op het verkeer kan concentreren.”

Tags: truckverkoop, Volvo, logistiek, distributie

Waardeer dit artikel: (2.6)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE