Waardeer dit artikel: (2.4)

ILT en Scania ontdekken slimme tachofraude

Geplaatst op: 21 april 2017 11:57, door: Tim de Jong
inspectie lr

Onlangs heeft de Inspectie na staandehouding van twaalf trucks uit Letland de hulp van Scania Amsterdam ingeroepen. Daar werd een zeer slimme tachofraude ontdekt. Tijdelijk werden de trucks aan de ketting gelegd.

Niet alle twaalf trucks waren gemanipuleerd. Bij sommige was de manipulatie voorbereid, bij slechts één truck was er volgens de inspectie niets aan de hand.

De fraude werkte niet met behulp van een magneet, maar met een extra kastje. Het geeft de Kitas (de signaalgever) een ander signaal en zet de tacho doorlopend, dus ook tijdens het rijden, op rust. De technici van Scania Amsterdam kwamen een en ander op het spoor door afwijkende kabels, kabelbomen en soldeersporen die in de voertuigen werden aangetroffen.

De Scania-werkplaats ontdekte de fraude via CAN-signalen. Die leidden naar een kastje dat verborgen lag achter de bestuurdersstoel. De bedrading naar dit kastje was omwikkeld met tape en voerde onder de vloermat door, langs de motortunnel en het gaspedaal naar boven in het dashboard. Daar werd de draad toegevoegd aan de kabelboom. De monteurs en de Inspectie troffen soldeersporen aan en met tape omwikkelde draden. Om die Kitas een ander signaal te geven, moet een chip worden vervangen. Dit was volgens betrokkenen op professionele wijze gebeurd, het was bijna niet te zien. 

Contactseutel

De manipulatie kan door een andere startprocedure geactiveerd worden. Hierbij wordt niet alleen de contactsleutel omgedraaid, maar wordt daarbij ook het gaspedaal een of enkele malen helemaal ingetrapt. Na de juiste procedure, brandt een lampje op het kastje en registreert de tacho rust terwijl er gereden wordt. De redactie van Aftersales Truck heeft de schemawijzigingen onder ogen gehad. Het zijn er veel, omdat ook rekening is gehouden met een mogelijke inspectie, die op en dwaalspoor gebracht zou moeten worden. In een verder verleden was Scania een van de eersten die ook een foutcode in het motormanagement had. Die werd geactiveerd bij een magneet op de versnellingsbak. Zo konden monteurs of inspecteurs meteen zien wat er loos was.

In een reactie zegt Scania Amsterdam dat de manipulatie “zeer goed doordacht was en door professionals uitgevoerd.  Het was zo slim gedaan, dat het vrijwel niet te constateren was door een inspecteur of een bedrijf dat tachografen kalibreert.’ Scania heeft de ILT uiteengezet hoe deze truc werkt en is op te sporen. Alle Scania-werkplaatsen hebben instructies gekregen om trucks bij onderhoudswerk hierop te controleren.

Meer kennis

ILT zegt dankzij de samenwerking met Scania te beschikken over meer specifieke kennis. “In combinatie met onze nieuwe apparatuur kunnen we bijvoorbeeld het elektrisch systeem van een vrachtwagen zelf doormeten. Zo zijn we manipulatie snel op het spoor. We stellen dit nu vrijwel dagelijks vast bij trucks die we inspecteren.’

Tags: Scania, ILT, tachofraude

Waardeer dit artikel: (2.4)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE