Waardeer dit artikel: (2.7)

Eilandbewoners

Geplaatst op: 30 augustus 2016 13:57, door: Barend Luiting
Naam:
Barend Luiting
Korte bio:

Hoofdredacteur Aftersales Truck. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Stuur een mail naar Barend Luiting >>

De dag voor mijn vakantie, die zich nota bene in Engeland zou afspelen, werd Europa verrast door een vrij nipte pro-Brexit uitkomst van het Britse referendum. 'Nipt' omdat in veel landen voor zo’n belangwekkende beslissing een meerderheid alleen niet voldoende is.

Er wordt vaak een drempel van zestig procent of tweederde van de stemmen gehanteerd. Cameron deed dit niet. Het resultaat is een verdeeld Verenigd Koninkrijk, niet alleen in generaties. De Schotten en de Ieren willen blijven, Wales inmiddels ook. De Engelsen zijn zelf ook verdeeld. Je zou denken dat een vakblad in een branche die zo geraakt wordt door het naderend Brexit er van kaft tot kaft over zou schrijven.

Niets is minder waar. Het houdt hier zelfs op. Dit nummer verschijnt dagen voor de vakbeurs in Gorinchem en al snel daarna verhuist de beursscene naar Duitsland; Frankfurt gevolgd door Hannover. Er hangt genoeg branchenieuws in de lucht en natuurlijk raakt Brexit onze wereld, maar het is evenzeer buiten onze invloedssfeer. Wij maken ons daarom liever druk over de dingen die een ondernemer zelf in de hand heeft om het rendement te optimaliseren. Aftersales is daarbij een cruciale component: deze kostenpost moet zo klein mogelijk zijn zonder de inzet van de vloot negatief te beïnvloeden. Dan praat je dus al snel over onderdelenstrategie, de rode draad door deze beursspecial. Zo belichten ervaringsdeskundigen de eeuwige vraag: trommels of schijven? Een aantal onderdelenleveranciers belicht de actuele trends en de gevolgen voor hun positionering.

Het aftersaleskrachtenspel is immers nogal in beweging. Onderdelenfabrikanten zijn druk met overnames, van collega’s maar er is ook ketenintegratie. Truckfabrikanten hanteren al langer eigen budgetlijnen, onderdeelfabrikanten beginnen deze strategie ook te omarmen. Over de gehele linie geldt: prijzen staan onder druk en, belangrijker, het zijn vooral de marges die eronder lijden. Het is druk in de markt en iedereen kijkt naar de buurman: welk stukje van zijn business kan ik claimen? Je kunt wel denken dat je op een eiland leeft en dat het je niet raakt, maar die naïeve gedachte is op den duur een stuk kostbaarder dan realisme. 

Tags: overname, Brexit, marge, rendement, column, Barend Luiting

Waardeer dit artikel: (2.7)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE