Waardeer dit artikel: (2.8)

België: tol ontduiken met GPS verstoorder

Geplaatst op: 1 maart 2017 10:03, door: Tim de Jong
gps verstoorder

In België is gebleken dat de in april vorig jaar ingevoerde tol ontdoken kan worden door middel van een zendertje dat het GPS signaal verstoort. Het is niet bekend hoeveel tol België hierdoor naar schatting misloopt.

Een verstoorder kan heel makkelijk op internet voor enkele tientjes worden aangeschaft. De apparaatjes worden in China gemaakt. Rijdt een truck met zo'n verstoorder op de Belgische snelwegen, dan wordt de truck in kwestie onzichtbaar voor de controle apparatuur die langs de wegen staat.

Belgische autoriteiten zeggen dat er actief gecontroleerd wordt  of de tolkastjes die in de trucks zitten, ook echt werken. Daartoe staan er vaste portalen langs de snelwegen, maar er rijden ook veertig politieauto's rond die hier specifiek op controleren. Wanneer een chauffeur wordt betrapt met een verstoorder of anderszins de tolplicht ontduikt, kan de boete maximaal 50.000 euro bedragen.

In België worden gemiddeld dagelijks 24 miljoen tolplichtige kilometers afgelegd. Dat leidt tot een dagopbrengst van zo'n 2,5 miljoen euro per dag. 

Tags: gps, tol, controle

Waardeer dit artikel: (2.8)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE