Waardeer dit artikel: (2.5)

182 nieuwe chauffeurs Simon Loos

Geplaatst op: 19 januari 2017 17:27, door: Maarten Molenaar
simon loos chauffeursactie

De campagne #100dagen100chauffeurs die Simon Loos op 10 oktober 2016 begon heeft haar doelstelling ruimschoots behaald. De vervoerder laat weten de afgelopen maanden geen 100 maar liefst 182 nieuwe chauffeurs te hebben verwelkomd.

De laagdrempeligheid van ‘binnenlopen, kennismaken, en als je wilt meteen solliciteren’ sprak veel chauffeurs aan. Op de (eenmalige) inloop in Wognum stonden zelfs ruim veertig sollicitanten voor de deur. Ook de zelfbedachte wekelijkse inloopsollicitaties bleken een gouden greep.

De start kreeg vorig najaar veel aandacht. De website van de logistiek dienstverlener ging zelfs even onderuit. In de weken erna draaide de organisatie overuren om alle sollicitanten voldoende aandacht te geven. Ondanks het succes kan Simon Loos nog niet achterover leunen. De vraag naar nieuwe chauffeurs is ondertussen namelijk ook opgelopen, onder meer door uitbreiding van werk, opdrachten en standplaatsen. Bovendien blijkt het in een aantal regio’s aanzienlijk lastiger om sollicitanten te werven. Vooral in en rond Breda, Tilburg en Veghel loopt het nog niet storm. De wekelijkse inloopsollicitaties (op dit moment in Veghel, Tilburg en Hendrik Ido Ambacht) blijven doorgaan, net als de bol.com-cadeaubonactie.

Huisvesting

Ook start het bedrijf vandaag met een nieuw concept, door chauffeurs uit de noordelijke provincies tijdens hun dienst huisvesting aan te bieden in Midden-Brabant. HR-manager Eric Stam: “Het probleem in de zuidelijkere regio’s komt wat ons betreft allereerst door het grote aanbod aan vacatures - je kunt daar werkelijk overal aan de slag als chauffeur. Maar waarschijnlijk is het minder positieve imago van winkeldistributie ook een pijnpunt. Daarom komt er in onze campagne nog meer aandacht voor dat beeld.”

Tags: personeel, transport, chauffeurstekort, Simon Loos

Waardeer dit artikel: (2.5)
 

REACTIES

PLAATS EEN REACTIE

  • Naam (verplicht)

  • E-mailadres (verplicht)

UW REACTIE