Race om data is los!

Geplaatst op: 25 oktober 2016, door: Tim de Jong
Race om data is los!

Op de IAA van 2016 werd duidelijk dat er een serieuze race is losgebarsten om de data van de fleetowner. Twee jaar geleden viel al tijdens de IAA op dat het Amerikaanse Wabco het Vlaamse Transics overnam. Wabco besefte dat data vertalen naar hapklare brokken voor de fleetowner deze zou aanzetten tot het willen delen van data en natuurlijk het interpreteren ervan.

Lees verder

Eilandbewoners

Geplaatst op: 30 augustus 2016, door: Barend Luiting
Eilandbewoners

De dag voor mijn vakantie, die zich nota bene in Engeland zou afspelen, werd Europa verrast door een vrij nipte pro-Brexit uitkomst van het Britse referendum. 'Nipt' omdat in veel landen voor zo’n belangwekkende beslissing een meerderheid alleen niet voldoende is.

Lees verder

Kartelboete

Geplaatst op: 22 augustus 2016, door: Tim de Jong
Kartelboete

Dus toch een grote boete voor de Europese truckindustrie. Het gaat vooral om de periode van zo’n tien jaar geleden, blijkt uit publicaties, en MAN was degene die naar de Europese Commissie is gestapt.

Lees verder

Blik op zwart

Geplaatst op: 10 juni 2016, door: Barend Luiting
Blik op zwart

Met welke blik kijkt een transporteur naar het schoeisel onder zijn vloot? Als onvermijdelijke bron van onkosten of als een besparingskans? Voor wie dat laatste geldt, zijn er verschillende wegen in te slaan: budgetmerken, vernieuwde banden of volumeafspraken zien te maken met een centrale everancier.

Lees verder

Altijd die ander

Geplaatst op: 23 november 2015, door: Barend Luiting
Altijd die ander

Het merendeel van alle verkeersdeelnemers weet hoe het is om aan de andere kant te staan. Als automobilist weet je wel wat is om je als voetganger door het verkeer te bewegen, en het omgekeerde gaat vaak ook op. Vrachtwagenchauffeurs weten wat het is om automobilist, fietser of voetganger te zijn, maar het omgekeerde is zelden het geval.

Lees verder

Geen Volvo en Renault Trucks op Solutrans

Geplaatst op: 20 november 2015, door: Tim de Jong
Geen Volvo en Renault Trucks op Solutrans

Solutrans mag dan een beurs zijn met een serieuze omvang en status, en een beurs die de drie Duitse trailerbouwers wel noopt tot deelname, maar toch ontbraken Volvo en Renault Trucks in Lyon. Renault was wel uitgebreid vertegenwoordigd met lichte bedrijfswagens. Voor Renault Trucks is dit extra zuur, omdat Solutrans voor dit merk een thuiswedstrijd is.

Lees verder

Werkmieren van de economie

Geplaatst op: 22 oktober 2015, door: Tim de Jong
Werkmieren van de economie

De BedrijfsautoRAI werd geopend door VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer die de nodige opmerkingen maakte aan het adres van de branche. Hij becijferde de branche-omvang op 130.000 man bij een omzet van twintig miljard euro. Hij schat de investeringen op tien miljard en dat is tien procent van het totale investeringsquotum in ons land.

Lees verder

Frustratie bij LNG-symposium

Geplaatst op: 3 september 2015, door: Tim de Jong
Frustratie bij LNG-symposium

Bijna gefrustreerd, zo was de stemming bij symposium dat werd georganiseerd door Truck van de Toekomst, een onderdeel van Rijkswaterstaat, tijdens Transport Compleet. Van baanbrekende ideeën, mooie praktijkvoorbeelden of inhoudelijke zaken en nieuwe technieken was geen sprake. Het ging vooral over de vraag waarom het maar niet wil vlotten met trucks met alternatieve aandrijvingen.

Lees verder

Kannibaliseren op Transport Compleet

Geplaatst op: 2 september 2015, door: Tim de Jong
Kannibaliseren op Transport Compleet

Iedereen kannibaliseert iedereen, zo lijkt het wel hier bij Transport Compleet in Gorinchem. Truckdealers gaan trailerservices verlenen en de trailerjongens zeggen dat ze graag trucks in hun werkplaats ontvangen.

Lees verder

Beursperikelen

Geplaatst op: 28 augustus 2015, door: Barend Luiting
Beursperikelen

Nog een paar dagen scheiden het verschijningsmoment van deze uitgave en de opening van Transport Compleet in Gorinchem. De deelnemerslijst laat bij een eerste blik een mooie selectie zien, prominente namen in hun segment maar ook beursdebutanten. Een tweede blik onthult 'de stille getuigen', zij die schitteren door afwezigheid.

Lees verder